Ο σκοπός της εφαρμογής του GLOBAL G.A.P. Fruits and Vegetables είναι η ανταπόκριση στις αυξανόμενες ανησυχίες του καταναλωτή σε θέματα που αφορούν τη(ν):

  •  Ασφάλεια Τροφίμων
  •  Ιχνηλασιμότητα
  •  Διασφάλιση Ποιότητας
  •  Υγεία και Ασφάλεια στο χώρο εργασία
  •  Διαχείριση Αγρού
  •  Διαχείριση Εδάφους
  •  Διαχείριση Λίπανσης
  •  Ολοκληρωμένη καταπολέμηση εχθρών
  •  Διαχείριση Φυτοπροστασίας
  •  Διαχείριση Νερού

Στην νέα έκδοση V5 υπάρχουν οι ακόλουθες αλλαγές στις απαιτήσεις:

 

Ασφάλεια Τροφίμων

  • Χειρισμός Κενών Συσκευασίας Φυτοπροστασίας
  • Δολιοφθορά στα τρόφιμα
  • Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι

 

Περιβάλλον

  • Ενεργειακή Απόδοση
  • Υπεύθυνη Χρήση Νερού
  • Έλεγχος Ρύπανσης

 

Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων
Ιχνηλασιμότητα

Τα απαραίτητα έγγραφα του συστήματος GLOBALG.A.P. είναι: Πρωτόκολλο GLOBALG.A.P.: Πρόκειται για τις απαιτήσεις του συστήματος με τις οποίες ο παραγωγός θα πρέπει να συμμορφώνεται Γενικός Κανονισμός GLOBALG.A.P.: Ορίζει τους κανονισμούς διαχείρισης του συστήματος

Κρίσιμα Σημεία και Ορισμοί Συμμόρφωσης GLOBALG.A.P.: Περιλαμβάνει Ειδικές πληροφορίες για το πώς ο παραγωγός θα πρέπει να συμμορφώνεται με την κάθε απαίτηση του συστήματος

Ερωτηματολόγιο GLOBALG.A.P.: Σημεία επιθεώρησης με τα οποία θα πρέπει ο παραγωγός να συμμορφώνεται κατά την ετήσια εσωτερική επιθεώρηση.

 

Μοιράσου το!